Öz Sağlık-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Murat Arifoğlu, sendika üyeleriyle beraber sağlık işçilerinin geriye dönük alacaklarının geciktirilmesine ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü’nde basın açıklaması yaptı. Başkan Arifoğlu, ‘’Geriye dönük alacaklarımızın daha fazla geciktirilmeden ve tek kalemde ödenmesini istiyoruz’’ dedi.
190 bin işçinin üye olduğu Öz Sağlık-İş Sendikası, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile imzaladığı toplu iş sözleşmesinin üzerinden 46 gün geçmesine rağmen sağlık işçilerinin Ocak ayından itibaren geriye dönük alacakları hala ödenmedi. Bu kapsamda işçilerin haklarını talep eden Öz Sağlık-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Murat Arifoğlu İl Sağlık Müdürlüğü’nde, sendika üyeleriyle beraber basın açıklaması yaptı. Başkan Arifoğlu, “Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan sağlık işçilerinin yetkili sendikası Öz Sağlık-İş olarak, işveren sendikası TÜHİS ile imzaladığımız toplu iş sözleşmesinin üzerinden 46 gün geçti. Bu sözleşme yer aldığı üzere işçinin 2023 Ocak ayından geçerli geriye dönük alacaklarının ödenmesi kararının üzerinden de 46 gün geçti. İşçi vefakârdır, cefakârdır, sabırlıdır. Milletini Devletini sever. Hele sağlık işçisi belini doğrultmadan akşamı eder. Bilir ki işini aksatsa bu ihmal bir insanın canına değer.
Sendika olarak ilk günden beri defalarca masaya oturduk. Geriye dönük alacakları bekletmeyin dedik. İşçiye nefes aldıracak bu toplu parayı kuşa döndürmeyin dedik. Önümüz Kurban Bayramı, işçi kurbanını kesebilsin dedik. Vergi dilimini işaret ettik. Ülke ekonomisinin zorluğunu gösterip alacakların bir an önce ödenmesi için çalmadık kapı bırakmadık.
Sendika olarak devletin tüm kademelerini aşındırdık. Hesaplamalar yapılıyor dediniz, bekledik. Kasada para yok, ek bütçe istedik dediniz, bekledik. Bütçe meclisten daha çıkmadı dediniz, bekledik. Biz sabırla beklerken bu arada neler oldu? Bir hatırlayalım, ev kiralarımız 10 bin liranın üzerine çıktı. Vergi oranları arttı, akaryakıta dev zam geldi. Akaryakıta gelen zam aynı gün başta gıda olmak üzere tüm sektörlere aynı oranda yansıdı. Biz sabırla beklerken beslenme, barınma, ulaşım gibi yüzde 200’e varan oranlarda artış gösterdi. Kimsenin almaya cesaret edemediği altın, döviz fiyatları fırladı. Herkesin yemek zorunda olduğu domatesin, biberinin yüzünü göremez olduk. Tüm bunlar olurken bizler ekonomik krizle uğraşan devletin yanında olup sabretmeye devam ettik ama sabrımız bitti.