Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
reklam
reklam

İlaçlar etki etmiyor

Dünya yakın bir tarihte korona virüsü tam atlattı derken şimdi ise, Japon bilim insanları sadece erkekleri öldüren yeni bir virüs keşfettiklerini açıkladı. Virüsün tesadüfen bulunduğu belirtildi.

Dünya yakın bir tarihte

Japon bilim insanları, “sadece erkekleri öldüren” yeni bir virüs tespit etti.

Tırtıllar üzerinde gerçekleştirilen çalışmada virüsün, sadece erkekleri öldürmek üzere evrimleştiği gözlemlendi.

Minami Kyushu Üniversitesi’nde araştırma teknisyeni olan Misato Terao, virüsün tesadüfen bulunduğunu söyleyerek üniversitenin terasında hava alırken tırtılların bitkileri daha farklı şekilde kemirdiğini gördü, ve bu tırtılları böcek fizyoloğu uzmanı Yoshinori Shintani’nin laboratuvarına bıraktı.

Böceklerin hepsinin ilginç bir şekilde dişi olduğunu fark eden Shintani, çalışma alanındaki erkek tırtıllarla bu dişileri çiftleştirdi. 13 nesil sonra bile bu tırtılların büyük çoğunluğunun dişi olduğunu yalnızca 3 adet erkek tırtılın hayatta kaldığını belirleyen Shintani, bu durumla birlikte ellerinde “erkek katili” bir virüsün olduğunu hemen anladı.

Japonya Ulusal Tarım ve Gıda Araştırma Örgütü’nden araştırmacı ve çalışmanın yazarlarından biri olan Daisuke Kageyama, “Yakın gelecekte bunun gibi çok daha fazla vakanın keşfedileceğini umuyorum” dedi.