Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
reklam

PKK’YA EN ÜST DÜZEY DARBE!

Bu haberin fotoğrafı yok

Kırmızı kategoride aranan, PKK/KCK’nın Sincar’daki en üst düzey kadın örgüt mensubu Beraat Afşin, MİT’in operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

illi İstihbarat Teşkilatının (MİT) düzenlediği operasyonla, PKK/KCK adına Sincar’da faaliyet yürüten en üst düzey kadın örgüt mensubu “Medya Agit” kod adlı Beraat Afşin etkisiz hale getirildi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 19 Kasım’da MİT’in operasyonuyla etkisiz hale getirilen Afşin, “kırmızı kategori”de aranıyordu.

 

PKK’YA EN ÜST DÜZEY DARBE

PKK’nın kırsal kadrosuna 1997’de katılan Afşin, 2000’li yıllarda Türkiye’de silahlı faaliyetler yürüttü ve birçok çatışmaya katıldı. Kandil’de 2010’da, “Mahmur cephe komutanlığı”nda ise 2014’te görev yapan Afşin, son olarak PKK/KCK’nın silahlı kadın yapılanması “YJA-Star” ve Sincar silahlı kadın yapılanması “YJŞ”de askeri kanat sorumlusu olarak faaliyet yürüttü.