“Maraş Çöreği, Şehrimizin Kültürel Mirasıdır”
Akdere, “Ramazan aylarında sofraların vazgeçilmezi olan Maraş Çöreği, sadece bir yiyecek değil, aynı zamanda Kahramanmaraş’ın tarihini, kültürünü ve ortak hafızasını yansıtan bir değer. Bu değer, şimdi Avrupa Birliği tarafından tescillendi ve uluslararası alanda korunmaya alındı. Bu gelişme, hem şehrimizin hem de ülkemizin gururu olmuştur,” dedi.
AB Tescili ile Uluslararası Koruma

Akdere, tescilin Maraş Çöreği’nin üretim şekli, hammaddesi ve pişirme tekniği gibi önemli unsurlarının artık uluslararası hukukla korunacağını belirtti. Bu tescil ile birlikte ürünün tanıtımının daha da güçleneceğini, yurtdışında bilinirliğinin artacağını ve yerel üreticilerin ekonomik olarak daha fazla destek göreceğini ifade etti.
“Bu Lezzet Artık Dünyanın Her Yerinde Tanınacak”
Davut Akdere, tescilin sadece Maraş Çöreği’nin yerel pazarlarda değil, uluslararası pazarda da hak ettiği yeri bulacağına dikkat çekti. “Bu tescil, Maraş Çöreği’nin global çapta tanınmasına ve daha geniş kitlelere ulaşmasına zemin hazırlayacak. Aynı zamanda Kahramanmaraş’taki fırıncılar ve diğer üreticiler, bu lezzetin değerini koruyarak, kaliteli üretimle bölgesel ekonomiye katkı sağlamaya devam edecek,” dedi.

Kahramanmaraş Fırıncılar Odası Başkan Adayı Davut Akdere, esnaf ziyaretlerine hız kesmeden devam ederken, şehrin kültürel değerlerinin korunması ve tanıtılması adına önemli çalışmalar yapmayı sürdüreceklerinin altını çizdi.
Bu tescilin, sadece Maraş Çöreği’nin değil, Kahramanmaraş’ın tüm geleneksel lezzetlerinin dünya çapında tanıtılması adına büyük bir adım olduğunu belirten Akdere, tüm Kahramanmaraşlıları bu değerlerin korunması ve yaşatılması için birlikte hareket etmeye davet etti.

