Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ekonomi

Kahramanmaraş’ta Mısır Hasadı Başladı: Rekolte Yüzde 20-30 Oranında Düştü

Kahramanmaraş’ta mısır üretiminde hasat dönemi başladı. Kentin önemli mısır üretim bölgeleri arasında yer alan Kumaşır ve Hacı Mustafa bölgelerinde üreticiler, bu yıl verimde düşüş yaşandığını belirtiyor.

Özellikle Kumaşır ve Hacı Mustafa bölgelerinde tarlalara giren üreticiler, ürünlerini biçerdöverlerle hasat etmeye başladı.

Ancak bu yıl üreticilerin yüzü verim açısından beklediği kadar gülmedi.

Üreticiler, sezon içerisinde yağışların fazla olması ve yağışların ardından sıcaklıkların kısa sürede yükselmesinin, mısırın dane doldurma dönemini olumsuz etkilediğini ifade ediyor.

Bu durumun da verime yansıdığı belirtilirken, geçtiğimiz yıllara kıyasla yüzde 20 ila 30 arasında rekolte kaybı yaşandığı kaydediliyor.

“ÖNCEKİ YILA GÖRE MISIRLARIMIZDA VERİM BİRAZ ZAYIF”

Hasat sırasında 1Medya TV’ye konuşan mısır üreticisi Serdar Karakulak, bu yıl hava şartlarının üretimi olumsuz etkilediğini söyledi.

Karakulak, yaptığı açıklamada:

“Kahramanmaraş’ta bu sene sıcak havalar nedeniyle rekolte çok düşük. Önceki yıla göre mısırlarımızda verim biraz zayıf. Yağmurların bol olması ve sonrasında sıcaklıkların yükselmesi nedeniyle mısırlarımızın veriminde düşüş yaşandı.” ifadelerini kullandı.

Üreticiler, hasat sezonunun başlamasıyla birlikte hem elde edilen verimi hem de ürün fiyatlarını yakından takip ediyor.