Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KSÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş “19 Eylül Gaziler Günü” Programına Katıldı

Kahramanmaraş’ta “19 Eylül Gaziler Günü”nün 105. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli programlar düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan program, Şeyh Adil Mezarlığı’ndaki şehitlik ziyareti ve gaziler onuruna düzenlenen kahvaltı programıyla devam etti.

Kahramanmaraş’ta “19 Eylül Gaziler Günü”nün 105. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli

“19 Eylül Gaziler Günü” programına Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Kan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Ali Küpeli, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Tayfun Özbek, il protokolü, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

“19 Eylül Gaziler Günü” etkinlikleri kapsamında ilkin Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Programda, günün anlam ve önemine vurgu yapılarak, vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna mücadele eden şehitler ve gaziler anıldı.

Gaziler Günü programı, Şeyh Adil Mezarlığı’ndaki şehitlikte düzenlenen anma töreniyle devam etti. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler ve hayatını kaybeden gaziler için dualar edildi.

Programın devamında gaziler onuruna kahvaltı programı düzenlendi. Programın açılış konuşmasını Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Ali Küpeli yaptı.

Kahvaltıda konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ve Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer de gazilerle bir araya gelerek 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı. Yapılan konuşmalarda, gazilerin vatanın bağımsızlığı ve milletin birlik ve beraberliği için üstlendiği fedakârlığa dikkat çekildi.

Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.