Kahramanmaraş Sosyal Bilimler Lisesi’nin yürütmekte olduğu Erasmus+ Projesi kapsamında etkinlikleri pandemiden sonra da devam edecek
Kahramanmaraş Sosyal Bilimler Lisesi yeni bir Erasmus + projesine başladı. Türkiye Ulusal Ajansı koordinatörlüğünde, okulumuz 5 ortaklı bir KA229 – Okul Değişim Ortaklığı projesi yürütmeye başlamıştır. Projenin ismi “KeytomyCareerbyHavingIntelectualNorms” (Bilişsel Standartlara Sahip Olarak Kariyer Edinme İpuçları). İsveç, Romanya, Letonya ve Sıbistan ortaklığında gerçekleştirilecek olan projemiz minimum 24 ay sürecek ve öğrenci hareketlilikleri yapılacaktır.
Projenin amaçları; öğrencilerin matematik yeterliliklerini arttırmak, kariyer planlama ve iş dünyası ile ilgili bilgi vermek, STEM, geleceğin mesleklerini tanımak, öğretmenleri eğitsel anlamda desteklemektir. Bunlara ek olarak farklı kültür ve insanları tanımak, dil gelişimi ve ICT becerilerini geliştirmek de hedeflenmektedir.
Okul Müdürü Abdülkadir Özdemir ,Yaptığı Yazılı Açıklamada:
Yapılacak hareketliliklerin biri de şehrimizde gerçekleştirilecektir. Kahramanmaraş’ı eğitsel, kültürel, endüstriyel olarak ve elbette yöresel lezzetleri ile tanıtmak için heyecanla bekliyoruz. Başarılı bir proje dönemi olmasını ümit ediyoruz. Temennisinde bulundu.



